X

HS kwartier

Den Haag / Residential

i

X

Het gebied rondom station Hollands Spoor in Den Haag transformeert zich van bedrijvigheid in de spoorzone naar een eigentijds duurzaam en stads woongebied. De ontwikkeling voorziet in architectonische hoogbouw passend in de Haagse traditie.

In dit ambitieuze project participeert Focus Real Estate met Life NL, een Belgische ontwikkelaar. Hollands Spoor is één van de beste ontwikkellocaties van Nederland. Op een oppervlakte van 80.000 m² verrijzen de komende zes jaar 6.500 woningen en daarna - tot 2040 - nog eens 12.000. Als basis dient een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag.  

In dit gebied, dat Central Innovation District, afgekort CID heet, zet de gemeente in op midden- en kleinbedrijf, toerisme en de vernieuwende economische sectoren. Daartoe zal onder andere ook het openbaar vervoer worden aangepakt, waardoor het gebied zich kan ontwikkelen tot een ‘belangrijk knooppunt in de Randstad metropool’. Gelegen naast de College Campus Den Haag vormt het gebied een centrum voor het Haagse studentenleven.

 

Ontwikkeling van

10-20.000 m2 kantoor

10-20.000 m2 hotel

30-50.000 m2 wonen

Previous Next